Това обучение ще помогне на учители от детски градини и училища да се справят с често срещани бариери и предизвикателства, характерни за времето, в което живеем, а също и за  географската ни локация. Промяната е нещо задължително и нещо хубаво, но тя трябва да се напътства. В рамките на двудневно обучение (1 присъствен и 1 неприсъствен ден) Илиян Бойчев – обучител по призвание и професия с над 9 години опит в сферата, ще ви преведе през това как да се позиционираме във фазите на промяната и как да извличаме ползи от нея. В резултат на обучението ще можете да изпитвате тази увереност, която ще Ви помогне да взимате успешни решения в личен и професионален план.

IBTrainings е сертифицирана фирма за обучения и е включена в регистъра на МОН за обучение на педагогически състав. На базата на своите обучения издаваме и необходимите квалификационни кредити.

Можете да се свържете с нас по имейл iliyan.boychev@ibtrainings.net или на телефон +359 896 826 881. Не губете време!

Широко известен факт е, че крокодилът и динозавърът са от едно семейство. Всички знаем, че крокодилът оцелява, а динозавърът отдавна изчезва. Защо? Защото крокодилът се адаптира, а динозавърът не. Интересното е как успява да направи това. По време на ледниковата епоха това влечуго влиза във водата, където температурната амплитуда е по-малка. Адаптира се към тези условия, еволюира и хиляди години по-късно неговият вид все още царува над реки и блата. Пътят на динозаврите, както знаем, е друг. Грешен от гледна точка на техния свят. И докато животинските видове нямат сериозен мисловен капацитет, а тяхното развитие се движи предимно от природата, то при нас хората нещата са значително по-различни.  Промяната е в нашите ръце. Просто трябва да сме достатъчно осъзнати, смели и мотивирани, за да я постигнем.

Едно е сигурно. В днешно време своеобразните ледникови епохи, т.е. непредвидените и въздействащи промени в глобален и локален мащаб са почти ежедневни. Не само наложените такива (като COVID-19, икономически и политически промени), а и доброволно предприетите (като покупка на ново жилище, смяна на работа, заживяване с партньор и др.). Показателен факт е, че нашите родители са сменили средно най-много 2 работи в живота си и то, защото са се местили, а в днешно време средностатистическият човек на 35 години сменя работа или позиция на около 2 години. В това не се влага нищо лошо, тази тенденция е показателна за времето, в което живеем.

Вече няма нищо по-сигурно от това, че ще има промени. Защо обаче ни е толкова трудно да се променяме? Ако използваме сравнително прост отговор като причина, състоящ се от една дума – навик, предразсъдъци, страх или дискомфорт от излизане от зоната на комфорт няма да бъдем много изчерпателни.

Според някои теории фазите на скръбта и фазите на промяната са аналогични. Дали това е случайност? По правило, първосигналната реакция при настъпването на промяна е шок, последвана от отричане. След което следва разочарованието и тежката тревожност. Но след буря винаги идва хубаво време и колкото по-силна е бурята, толкова по-хубаво време идва. Хубавото време е всъщност метафора за експериментирането с новите възможности, поемането на отговорност за взимане на решения и интеграцията към новата действителност. Ключът за успешната лична адаптация към последствията от промяната е в позиционирането ни във всяка фаза. А именно на база психическа устойчивост и сила да преминем по-бързо през бурята, да запазим хладнокръвие и да развием нагласата за извличане на ползи от средата.

Промяната е инструмент за това да спрем, да се огледаме и бързо да търсим нови възможности. Възможности, от които някои са подценени. Точно така, подценени! Преди няколко години мнозина инвеститори са смятали компании като UBER и Airbnb за бизнеси без бъдеще. Днес всички се възползваме от благата на споделената икономика.  

Управление на промяната. Защо трябва да управляваме промяната. Промените ни дават възможности.

Ако не осъзнаем възможностите, които промените ни дават, ще извличаме по-скоро негативите от тях, а не ползите. Промените са перфектни моменти за ново начало, разширяване на бизнеса, ограничаване на токсично влияние от хора или среда и изобщо нова надежда.

И в заключение ще цитирам мой преподавател по стратегически мениджмънт – аржентинец, който ни обясняваше разпалено колко големи щастливци сме, че живеем в този край на света. И причината, поради която трябва да бъдем щастливи е, че толкова сме свикнали към промените, че нямаме друг избор освен да бъдем силни, гъвкави и креативни. Все качества, които не просто ни помагат да оцелеем, а да се променяме и в крайна сметка да успяваме.

Обадете се сега, за да можем да определим подходяща дата за повишаване на квалификацията на Вашия екип. Очакваме Ви!

Контакти:

IBTrainings

Имейл: iliyan.boychev@ibtrainings.net

Телефон: +359 896 826 881